BarCamp Antwerpen

Op zaterdag 21 maart 2009 wordt voor de eerste keer in Antwerpen een BarCamp georganiseerd. Ik heb het initiatief genomen.

Wat is dat, een BarCamp?
BarCamp is een gratis un-conference waar alle deelnemers moeten bijdragen aan de dag door zelf een presentatie te geven, te helpen met praktische zaken, het evenement te fotograferen, een podcast te verspreiden, te filmen… De onderwerpen zijn heel verscheiden maar gaan meestal over de invloed van technologie op het/ons dagelijks leven. Alle deelnemers moeten hun naam op een inschrijflijst zetten.

When you come, be prepared to share with barcampers.
When you leave, be prepared to share it with the world.

En wie betaalt dat dan?
Voor de deelnemers is een BarCamp in principe gratis. Toch zijn er heel veel kosten verbonden aan het organiseren van zo'n dag. De zaal moet betaald worden, er moet WIFI zijn, er moet koffie, drank en eten voorzien worden.
BarCampen draaien dus voornamelijk op sponsoring. Bedrijven die (een deeltje van) de factuur op zich nemen en het zo mogelijk maken aan tientallen jonge mensen om hun ervaring die dag te delen met anderen.
Want met 120 deelnemers zijn we al heel ver weg van de eerste BarCamp waar iemand de sleutel van zijn kantoor kreeg voor een zaterdag en waar de 20 deelnemers samen pizza bestelden.

Voor deze editie hebben alvast volgende firma's gezorgd dat de rekening kan betaald worden.

Nucleus, een Belgisch hostingbedrijf dat ondertussen al kan terugkijken op 8 jaar ervaring en een klein, gedreven team van specialisten in dienst heeft.

Devia is de firma van Stefaan Lesage. Software Development en New Media Technologies. Hij verzorgt Delphi Development, Consultancy & Training, helpt u met uw Audio & Video Podcasting noden, verzorgt video tutorials door middel van Screencasting en heeft een eigen podcast ( iTutor Podcast ).

10to1 is de firma van Tom Klaassen en Koen Van der Auwera. Ze bouwen software op maat van de klant.
Wat ook de nood is van je bedrijf, 10to1 heeft een oplossing voor je. Het zijn ook de mannen van eetidee.be, twistory en zoveel meer.

Chocolateque.com is een Belgische online shop waar je pralines met jasmijn, chili of groene cardamom, chocoladetabletten tot 85% origine-cacao en uitzonderlijke truffels kan kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s